Cros 3turons 19

Tot a punt per al retorn del Cros 3Turons – La Diablada

El dia s’apropa i tot és a punt. Aquest diumenge, 21 de novembre de 2021, torna el Cros 3Turons – La Diablada dos anys després -el 2020 no es disputava pels efectes de la pandèmia-. Han estat dos anys d’espera, des que el 17 de novembre de 2019 vam viure la darrera edició.

Aquesta vuitena edició del Cros serà igual, però diferent. Comptarem amb 555 corredors i corredores (amb 97 dones participants, rècord de la prova), que sortiran a les 8.30h des de la plaça d’Alfons el Savi -on hi haurà la línia de meta, sortida i arribada- per afrontar l’ascens, i el descens, als tres turons que donen nom a la prova: el Carmel, la Creueta del Coll i la Rovira. Un recorreguit d’aproximadament 12 quilòmetres, amb un desnivell acumulat d’uns 1.400 metres.

Un recorregut trencacames, però molt vistós, pels espais que recorre, per les perspectives de la ciutat que ofereix als corredors, i pel seguit de personatges amb què s’aniran trobant els i les participants: els últims anys s’hi han vist reencarnacions d’Elvis, un pallasso molt inquietant, àngels i dimonis…

El guanyador i la guanyadora rebran la Forca del triomf, que aixecaran a l’escenari habilitat a la zona d’arribada. Hi haurà el premi Joventut Divina per al corredor o la corredora més veterà d’entre els que acabin la prova, a més de música, regals, sorpreses, i el bon ambient d’eufòria i esgotament mesclats de quan s’acaben proves tan dures com aquesta.

El 2019 els vencedors de la prova van ser Adrià Navarro, amb un temps de 54′ 57», i Marina Burgaya (1h 06’09»). Navarro no repeteix enguany però sí Burgaya, que encadena tres triomfs consecutius (2017, 2018 i 2019) a la prova.

Des de les xarxes socials del Cros, @diabladafcm, tant a Twitter com a Instagram, farem un seguiment exhaustiu de la prova, des de dins! A més, dues càmeres de televisió i quatre fotògrafs completaran la difusió de la prova.

Com sempre, molta sort i gaudiu molt el Cros 3Turons – La Diablada! Com el trobàvem a faltar!

#SomDiablada